CORONA-NOTE: Momenteel werken we met inschrijflijsten. Zie https://www.supersaas.nl/schedule/tritanium/trainingen

Trainingstijden

Dag / periode

Training

Tijdstip

Locatie

Dinsdag Zwemmen 19.00-20.00 WAS-bad, Zernike
Woensdag Hardlooptraining 19.00-20.30 Atletiekstadion Stadspark
Donderdag (mar-okt) Fietsen Rond 16.30u,

Zie de inschrijflijst

Wisselend, bv. Pondematen, Dorkwerd, Westpoort (Start bij ACLO)
Donderdag (okt-mar) Spinning (fietsen) 19.30-20.30 ACLO sportcentrum
Vrijdag TTZT (zwemmen) 7.35-8.30 WAS-bad, Zernike
Zaterdag (okt – feb) Hardlooptraining 10.00-12.00 Hoornseplas

Sportdaten

Naast de reguliere Tritanium trainingen kun je ook samen met andere Tritanen afspreken om een rondje te fietsen of hardlopen of te gaan zwemmen. Een berichtje op de Sportdaten pagina van Facebook is het makkelijkst om medestanders te vinden. Voor gerichte trainingen kun je gebruik maken van de Trainings-Prezi en de voor sporten bij de ACLO vind je hier de open uren.

Zwemtraining

Onder leiding van Michiel Riemslag traint Tritanium iedere dinsdagavond in het WAS zwembad. Het 25m bad is in banen ingedeeld op snelheid. De trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor triatleten en kennen een geleidelijke opbouw naar het wedstrijdseizoen.

Tritanium Top ZwemTraining (TTZT)

Naast het de zwemtraining op dinsdagavond, is er op vrijdagochtend ook een zwemtraining, deze onder leiding van Michiel Riemslag. Hiervoor moet je je kwalificeren. Vraag de technisch coƶrdinator voor meer informatie.

Wielrennen

Vanaf maart traint Tritanium buiten op de fiets. In het Groningse ommeland worden de fietstrainingen verzorgt onder leiding van Henk-Jan Dolsma. Belangrijk om te weten:

  • Draag ALTIJD een HELM.
  • Zorg dat je een reservebandje, bandenlichters, een pompje en verlichting bij je hebt.
  • Zorg dat je banden zijn opgepompt tot ten minste 7 bar. Dit voortkomt lekrijden.
  • Zorg voor voldoende warme kleding. Het kan in de loop van de avond namelijk afkoelen.
  • Geadviseerd wordt nog om iets te eten mee te nemen. Je wilt geen hongerklop krijgen!

Spinning

Henk-Jan Dolsma verzorgt naast wielrennen ook de interactieve wekelijkse spinningtraining. De spinninglessen duren tot de zomertijd en zijn zo opgebouwd dat je aan het eind van de winter een goede basis hebt om in de zomer op voort te borduren. De lessen verschillen dus nogal van normale spinninglessen. Er is sprake van een duidelijke opbouw richting eind maart, de trainingen zijn doelgericht en logisch ingericht en uiteindelijk is het doel dat je een efficiƫntere pedaaltred krijgt en meer power.

De eerste maanden kan er voorafgaand aan de training een duurloop worden gedaan. Deze wordt stap-voor-stap iets langer. Het tempo is easy en eigenlijk voor iedereen goed te doen. De eerste maand is het vertrek voor de duurloop om 19:20 vanaf de ACLO.

Looptraining

Dirk Dijkstra verzorgt de looptraining. Met de jaren lange ervaring van Dirk, is deze training speciaal gericht op wensen van de triatleet. Na een warming-up en uitgebreide loopscholing zijn er afwisselende programma’s. Zo kan zowel de beginner, de triatleet van de kortere afstanden en de triatleet die voor de langere afstanden gaat, goed uit de voeten. De programma’s zijn opgedeeld in verschillende A-Tempo’s, meer uitleg over deze tempo’s is te vinden via de volgende link.

Zaterdagtraining